Nokia: Fitch reduce ratingul cu o treaptă la "BBB-"

Autor: Anca Dumitrescu 07.06.2011

Fitch Ratings a retrogradat marţi ratingurile Nokia pentru datorii pe termen lung şi cele cu prioritate la plată, cu o treaptă, de la "BBB+" la "BBB-", iar perspectiva este negativă, întrucât cota de piaţă a producătorului finlandez de telefoane este în scădere rapidă, transmite Reuters.

Nokia a avertizat săptămâna trecută că vânzările de telefoane mobile din trimestrul al doilea vor fi substanţial mai mici decât estimările iniţiale, iar compania a renunţat să facă previziuni pentru ansamblul anului, din cauza condiţiilor dificile de pe pieţele din China şi Europa.

Numărul clienţilor Nokia scade peste aşteptări, în condiţiile în care compania este în procesul de trecere de la sistemul propriu de operare Symbian cu Windows Phone al Microsoft.

"Ritmul de scădere s-a accelerat de când Nokia a decis să treacă la alt sistem de operare şi se pare că utilizatorii se orientează către telefoanele dotate cu sistem de operare Android sau către smarphone-urile Apple", a declarat Stuart Reid, analist la Fitch.