Cum va fi trecerea de la bere la telefonie pentru Mihai Ghyka: România este un teritoriu al ciocnirii giganţilor mondiali. Asemănările se opresc aici

Autor: Ioana David 07.06.2011



Mihai Ghyka, care din 20 iunie va prelua poziţia de Chief Commercial Officer Consumer Business Unit al Vodafone România, şI care anterior a fost director general al producătorului de bere Bergenbier spune că cele două industrii au în comun competitivitatea.

"În ambele industrii, România este un teritoriu al ciocnirii giganţilor mondiali. Asemănările se opresc însă aici", a spus Ghyka pentru ZF.

Mihai Ghyka, unul dintre cei mai cunoscuţi executivi români, a demisionat la începutul lunii mai din poziţia de director general al producătorului de bere Bergenbier după doar un an şi patru luni de mandat.

Cifra de afaceri a Bergenbier a fost în 2009 de 135 milioane de euro, mai mică cu 10,4% în lei şi cu 22,2% în euro faţă de anul anterior.

Succesorul lui Ghyka la conducerea Bergenbier este Jens Hoesel, anterior chief sales officer al StarBev - grupul din care face parte şi Bergenbier.