România a trimis Comisiei Europene notificarea pentru sprijinirea energiilor verzi. În august cea mai aşteptată lege pentru investitorii în regenerabile ar putea fi aplicabilă

Autor: Roxana Petrescu 07.06.2011

Autorităţile române au trimis notificarea oficială a schemei de sprijin prin certificate verzi, cel mai important factor care-i atrage pe investitori în proiectele de energie regenerabilă. Astfel, după aproape trei ani de la publicarea Legii 220/2008, cea mai asteptata lege pentru investorii de profil ar putea fi aplicabila incepand cu luna august cand este asteptat un aviz favorabil din partea Comisiei Europene.

"Autorităţile române consideră că principalele puncte de divergenţă cu legislaţia comunitară în domeniul ajutorului de stat au fost clarficate atât în cadrul ultimelor consultări tehnice, cât şi prin documentaţia ce face parte integrantă din notificare şi speră să obţină o decizie favorabilă din partea Comisiei Europene până la începutul lunii august. Se estimează că după obţinerea deciziei Comisiei de acest sistem vor beneficia aproximativ 500 de operatori economici care vor dezvolta proiecte de producere a energiei electrice din surse regenerabile, contribuind astfel la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă asumate de statul român în cadrul Strategiei Uniunii Europene la nivelul anului 2020", se arată într-un comunicat emis de Consiliul Concurenţei.