Oresa negociază achiziţii de 30 milioane de euro şi exclude vreun exit în următorii trei ani

Autor: Ioan Dornescu 07.06.2011

Compania suedeză de investiţii Oresa Ventures estimează că va finaliza până la sfârşitul anului două achiziţii în România, în valoare totală de peste 30 milioane de euro, şi nu se aşteaptă pentru următorii trei ani la o reducere a portofoliului deţinut pe piaţa românească. "Ne aşteptăm ca până la sfârşitul anului să facem cel puţin două deal-uri", a declarat Cornel Marian (foto), managing director al Oresa în România.

El a precizat că respectivele operaţiuni se află în faza unor negocieri avansate, fără să ofere detalii privind domeniul de activitate al firmelor vizate. Producătorul de materiale de construcţii Somaco Grup Prefabricate, controlat de Oresa, a anunţat la finele lunii mai că a achiziţionat fabrica de elemente prefabricate din beton G&D Teiuş, judeţul Alba, pentru patru milioane de euro, urmând să investească în extinderea gamei de produse alte două milioane de euro. Aceasta este prima preluare realizată de Oresa în România în ultimii ani.

România este o piaţă strategică pentru Oresa, atât datorită potenţialului de creştere, cât şi poziţiei companiei de investiţii în piaţă, a spus Marian. "Nu văd un exit în trei ani de-acum înainte din niciuna din firmele noastre", a adăugat el. Oresa Ventures este o companie suedeză de investiţii, focalizată pe investiţii private, care activează în România şi în Europa Centrală şi de Est din 1995.