Serviciul de plăţi online PayPal are 400.000 de clienţi în România

Autor: Ştefan Vrabie 07.06.2011

PayPal, serviciul de plăţi pe internet al companiei americane eBay - cel mai mare site de licitaţii online din lume, are 400.000 de utilizatori în România şi are în plan să atragă şi mai mulţi printr-o intensificare a prezenţei locale, au declarat reprezentanţii companiei pentru ZF.

"Avem 400.000 de utilizatori în România, iar rata de creştere este de 54% de la an la an", au spus pentru ZF reprezentanţii PayPal, precizând însă că deschiderea unui birou fizic pe plan local nu este "cu adevărat inevitabilă".

"Avem nevoie însă de o comunicare bună şi de o înţelegere a funcţiilor oferite de PayPal", au spus oficialii PayPal.

Operaţiunile locale vor fi coordonate de Przemek Pluta, manager al PayPal pentru regiunea Europei Centrale şi de Est şi România. Sistemul de plată PayPal este implementat în România de magazine online precum eMag.

Prin PayPal utilizatorii pot face cumpărături în întreaga lume fără a oferi datele de identificare ale cardurilor bancare. Prin intermediul PayPal şi persoanele fizice pot primi bani de la alte persoane fizice, astfel că sistemul este utilizat de consumatori în diferite tranzacţii online. Serviciile PayPal au devenit disponibile în România în luna mai 2007.