"Banii nu au miros" sau cum au reuşit trei studenţi să ajungă la afaceri de 1,5 mil. dolari din deşeuri alimentare
Restaurantul Magleby's Fresh din Utah (SUA) este cunoscut printre tinerii de la Brigham Young University (BYU), pentru varietatea felurilor de mancare oferite la micul dejun, scrie inCont.ro. In 2009 insa, unul dintre studentii care se ospatau aici a observat altceva, si anume ca resturile de mancare sfarseau in gunoiul localului. Atunci, Dan Blake a vazut o reala oportunitate de afaceri: daca cheltuielile cu materiile prime erau zero, acest lucru ar fi reprezentat o excelenta ocazie pentru demararea unui business.
Asa s-a nascut EcoScraps. Fondata in 2010, compania colecteaza
astazi 20 de tone de deseuri alimentare de la peste 70 de bacanii,
diversi angrosisti si magazine din Utah si Arizona. Apoi, din
reciclarea deseurilor produce ingramasamant pentru flori, pe care
il vinde cu 8,5 dolari sacul, in pepiniere si magazinele din vestul
Statelor Unite.
Compania are opt angajati cu norma intreaga si 14 part-time. Cat
despre vanzari, Blake spera ca EcoScraps sa atinga o cifra de
afaceri de 1,5 milioane de dolari la sfarsitul acestui an. Despre
cum au reusit cei trei studenti americani la o asemenea afacere
cititi mai multe pe
www.incont.ro.