Cel mai mare complex de porci din Roman se va redeschide după 20 de ani. Kosarom, controlată de Neculai Apostol va investi 15 milioane euro

Autor: Liviu Iancu 08.06.2011

Grupul de firme Kosarom din Paşcani investeşte 15 milioane de euro în modernizarea complexului de creştere a porcilor Suinprod de la Roman, care va fi redeschis la începutul anului viitor, a declarat Neculai Apostol, proprietarul grupului.

"Circa 30% din bani provin din surse proprii, iar restul din credite bancare. În afară de această investiţie avem de gând ca în următorii doi-trei ani să investim şi în zona de industrializare a cărnii de pasăre", a spus Apostol, la un seminar, adăugând că în ultimii cinci ani grupul a derulat investiţii de peste 40 milioane euro. El a adăugat că producţia de carne de porc a grupului este suspendată în prezent până la redeschiderea complexului de la Roman.

Grupul produce 6.500 de tone de carne pe an şi 25-30 tone de mezeluri pe zi. Proprietarul Kosarom a mai arătat că grupul a avut anul trecut o cifră de afaceri de 45 milioane euro, cu cinci milioane de euro mai puţin decât în 2009, iar pentru acest an estimează un nivel similar cu cel de anul trecut. Kosarom a fost privatizată în anul 1992 şi este specializată în producerea de carne şi preparate din carne.