Colosseum: după deschiderea din august a Leroy Merlin, inaugurarea Carrefour a fost programată în 18 octombrie. Vedeţi aici cum arată şantierul

Autor: Cristi Moga 09.06.2011

Pe şantierul viitorului centru comercial Colosseum din Bucureşti se aflau astăzi câteva zeci, poate peste 100 de muncitori la orele amiezii, care încă lucrau la structura viitorului magazin Carrefour din proiect, în timp ce clădirea retailerului de bricolaj Leroy Merlin pare gata de deschidere.

Dacă deschiderea Leroy Merlin a fost programată pentru luna august, acum a fost stabilită şi data deschiderii Carrefour, pentru 18 octombrie, deşi lucrările par a fi departe de finalizare. În mod normal, pentru amenajarea, mobilarea şi aprovizionarea unui hipermarket este necesară o perioadă de patru-şase luni.

"În luna august este programată predarea clădirii către Carrefour, iar pe 18 octombrie magazinul va fi deschis", dă asigurări omul de afaceri de origini elene Panico Panayi, cel care controlează firma Nova Imobiliare, proprietarul proiectului.

Odată cu Carrefour ar urma să fie ridicată şi o mică galerie comercială, în timp ce lângă magazin vor fi lipite trei clădiri de tip big-box, în care singurul chiriaş confirmat până în prezent este retailerul Altex, după ce Flanco ieşit din proiect.

Colosseum este finanţat de Bank of Cyprus şi ar urma să devină în timp principalul competitor al proiectului Băneasa, controlat de Gabriel Popoviciu, în condiţiile în care investitorul intenţionează să dezvolte aici şi un mall uriaş, dar pentru care lucrările ar putea începe cel mai devreme în 2012.