Ungurii de la MKB au injectat 20 de milioane de euro la Romexterra

Autor: Marius Radu - Mediafax 09.06.2011

MKB Romexterra Bank şi-a majorat capitalul social cu 82 de milioane de lei, la 462 milioane lei, prin aport în numerar efectuat de acţionarul majoritar MKB Bank Zrt. Cea mai recentă operaţiune de acest fel a avut loc în octombrie 2010, când banca şi-a majorat capitalul social cu aproape 40%, respectiv 107,8 milioane de lei, la 380,14 milioane lei, prin aport în numerar în principal de la MKB Bank.

Capitalul subscris şi vărsat al MKB Romexterra Bank este împărţit în 165,08 milioane acţiuni nominative, având o valoare nominală de 2,8 lei fiecare. Banca trece printr-un proces amplu de restructurare după ce a înregistrat anul trecut pierderi de 247 de milioane de lei (58 de milioane de euro). Din strategia de reaşezare face parte inclusiv abordarea unui nou brand comercial MKB Nextebank şi orientarea spre nişa liber-întreprinzătorilor şi a firmelor mici şi mijlocii.

Banca a închis câteva zeci de unităţi şi a renunţat la mai bine de o treime din personal, pentru a-şi reduce costurile. MKB Romexterra Bank a fost înfiinţată în anul 1993, pentru ca în 2006 să fie preluată de banca maghiară MKB Bank, o membră a grupului Bayerrische Landesbank din Germania.