Datele a sute de mii de clienţi ai Citigroup au fost furate de hackeri

Autor: Marius Oncu 09.06.2011

Un grup de hackeri a spart reţeaua de calculatoare a băncii americane Citigroup şi a accesat datele a sute de mii de clienţi posesori de carduri bancare, acesta fiind ultimul dintr-o serie de atacuri cibernetice asupra unor companii mari, transmite Reuters. Citigroup a anunţat că aproximativ 1% din clienţii săi posesori de carduri au fost afectaţi. Potrivit Financial Times, problema a fost descoperită în mai, în timpul unor verificări de rutină.

Au fost accesate numele clienţilor, numărul de cont şi informaţiile de contact, inclusiv adrese de email. Totuşi, alte informaţii precum datele de naştere, numere de asigurare socială, datele expirării cardurilor şi codurile de securitate ale acestora nu au fost compromise, potrivit Citigroup. "Contactăm clienţi ale căror informaţii au fost afectate. Citi a implementat proceduri complexe pentru a împiedica o repetare a unui eveniment de acest fel", a afirmat purtătorul de cuvânt Sean Kevelighan, într-un email.

Citigroup se alătură astfel unei liste de companii care au fost în ultima perioadă victime ale atacurilor cibernetice. Compania de stocare de date EMC s-a oferit să înlocuiască milioane de chei electronice, după ce hackerii au folosit date sustrase de la divizia de securitate RSA pentru a intra în reţeaua producătorului american de arme Lockheed Martin.