Paul Mărăşoiu a demisionat din Ministerul Turismului

Autor: Liviu Iancu 09.06.2011

Paul Mărăşoiu (foto) a demisionat de la conducerea Direcţiei Generale Turistice din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), la mai puţin de patru luni de la numirea în funcţia de director general, invocând motive de sănătate. El a explicat că în urmă cu patru luni a suferit un infarct pe care nu l-a "tratat cu consideraţia necesară, cuprins de tumultul fiecărei zile" şi al "multiplelor preocupări şi subiecte proprii poziţiei asumate" în cadrul Direcţiei Generale Turistice din MDRT.

Contractul dintre Mărăşoiu şi MDRT va înceta, cu acordul părţilor, pe data de 13 iunie. Paul Mărăşoiu, proprietarul companiei de consultanţă hotelieră Peacock Hotels, a câştigat în luna februaruie concursul organizat de MDRT pentru postul de director. Funcţia de director al Direcţiei Generale Turistice a fost înfiinţată în toamna anului trecut, la scurt timp după comasarea Ministerului Turismului cu Ministerul Dezvoltării Regionale.

Paul Mărăşoiu are 49 de ani şi a ocupat înainte de numirea la MDRT funcţiile de director regional al lanţului hotelier Golden Tulip şi de preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Organizatorilor Profesionişti de Conferinţe şi Expoziţii din România (RCB).