Ultima strigare: Lichidatorul City Mall va face o ultimă încercare de vânzare. Preţul, scăzut de la 33 la 21 milioane euro

Autor: Cristina Cuncea 10.06.2011

Centrul comercial City Mall rămâne fără cumpărător şi la a patra încercare de vânzare, lichidatorul intenţionând să organizeze o ultimă licitaţie la un preţ mai mic cu 5-10%, iar dacă nu va găsi cumpărător nici de această dată, strategia de valorificare a mall-ului va fi modificată, informează Mediafax.

Preţul de pornire la următoarea licitaţie va fi de 21-22 milioane de euro, faţă de 33 milioane de euro la cât a fost scos la vânzare centrul comercial la prima licitaţie.

"Nu s-a vândut nici de această dată. O să mai facem o uşoară scădere de preţ de 5-10% şi vom mai organiza o licitaţie. Va ultima procedură, după care vom schimba strategia de valorificare a centrului comercial. Vom lua în calcul inclusiv păstrarea centrului comercial, avem multe proceduri la îndemână în acest sens", a declarat agenţiei Mediafax, Radu Lotrean, partener al Casei de Insolvenţă Transilvania, lichidatorul centrului comercial.

City Mall a fost scos la vânzare prima dată la 31 martie, ulterior, din cauză că niciun investitor nu a fost interesat să cumpere centrul comercial, au mai fost organizate alte două licitaţii, astfel că preţul a fost redus la 29,5 milioane de euro, respectiv 26,2 milioane de euro. La cea de-a patra încercare de vânzare a mall-ului preţul de pornire a fost stabilit la 23,58 milioane de euro, iar documentaţia de înscriere la licitaţie trebuie depusă până pe 8 iunie.

Centrul comercial a intrat în faliment în luna noiembrie a anului trecut, principala cauză fiind imposibilitatea firmei care îl deţine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investiţii APN European Retail Trust), de a rambursa creditele contractate pentru achiziţia City Mall, în 2006. La vremea respectivă, fondul a plătit pentru cumpărarea mall-ului peste 100 milioane de euro. Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat în zona Eroii Revoluţiei.