Băsescu invită partidele la dialog pe Constituţie şi reorganizare, în a treia decadă a lui iunie

Ziarul Financiar 10.06.2011

Preşedintele Traian Băsescu invită partidele politice la dialog pe tema revizuirii Constituţiei şi pe cea a reorganizării administrative a ţării, în a treia decadă a lunii iunie.

Şeful statului a susţinut, vineri, într-o declaraţie la Cotroceni, că a observat disponibilitatea unora dintre liderii politici din opoziţie de a fi solidari cu reducerea la 300 a numărului de parlamentari şi chiar propunerea de a se iniţia imediat o lege în acest sens.

Traian Băsescu a adăugat că, deşi nu există o similitudine în privinţa modului în care să se facă acest lucru - prin revizuirea Constituţiei sau prin lege - dar este clar că există şi punct de vedere comune.

Preşedintele a mai spus că nu crede că cineva ar fi împotriva soluţiilor care flexibilizează prevederile pentru confiscarea averilor ilicite. "Cred că aici n-am avea o problemă chiar şi în Parlament", a adăugat Băsescu.

Referindu-se la reoganizarea administrativă a ţării, preşedintele a precizat că a observat numeroase puncte de vedere care susţin reorganizarea, deşi există mai multe viziuni, respectiv cu opt regiuni, cu până la 12 regiuni sau cu 16 regiuni.

"Nu există, ca şi la Constituţie, o unitate de puncte de vedere asupra modalităţilor, dar există puncte de vedere comune între putere şi opoziţie ca acest lucru să se întâmple", a adăugat Băsescu.