Tensiuni la nivelul conducerii UE. Liderii Uniunii Europene iau avioane separate pentru a ajunge în acelaşi loc

Autor: Adrian Voicu 10.06.2011

Certurile din interiorul Uniunii Europene au ajuns la un asemenea nivel încât liderii Uniunii Europene să nu-şi mai suporte nici măcar prezenţa fizică, scrie The Telegraph.

Conform publicaţiei britanice, rivalitatea dintre preşedintele UE, Herman Van Rompuy, şi şeful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, care poartă de asemenea titlul de preşedinte, pare să fi atins cote maxime cei doi neînţelegându-se asupra importanţei fiecăruia.

Astfel, Van Rompuy, fost premier al Belgiei înainte de a prelua conducerea Uniunii Euroepene, nu i-a oferit lui Barroso loc în interiorul avionului furnizat acestuia de forţa aeriană belgiană la costuri reduse.

Barroso a fost astfel nevoit să închirieze la preţuri de companie, cuprinse între 60.000 şi 80.000 de euro, un avion cu 15 locuri pentru a ajunge în Rusia.

Cele două avioane au decolat de pe acelaşi aeroport la o diferenţă de doar 4 ore cu aceeaşi destinaţie, Nizni-Novgorod din regiunea Volga-Viatka, pentru a avea discuţii în numele UE cu preşedintele Dmitri Medvedev.

Întrebate despre această situaţie cele două instituţii ale Uniunii Europene au indicat ca Van Rompuy şi Manuel Barroso au un program prea ocupat pentru a-şi coordona orarul de zbor.