Valmar, Porsche România: Dimensiunea corectă a pieţei auto este în prezent de aproximativ 300.000 de maşini anual

Autor: Bogdan Alecu 11.06.2011

"Cele 200.000 de maşini second-hand ar putea fi înlocuite fie de cele din producţia autohtonă, mai ieftine, fie de cele de import, dimensiunea corectă a pieţei auto locale în momentul de faţă fiind de aproximativ 300.000 de maşini anual", a spus Valmar.

Piaţa din România are în continuare cel mai ridicat potenţial din regiune, deoarece chiar şi într-un an de criză cum a fost 2010 s-au înmatriculat aproape 330.000 de autoturisme, din care aproximativ 214.000 second- hand, importate din Europa de Vest.

Revenirea pieţei a fost afectată în ultima perioadă de declaraţiile oficialilor legate de posibile modificări ale taxei de poluare şi de întârzierea programului "Rabla" cu trei luni faţă de termenul iniţial, dar acestea nu sunt singurele motive.

Pentru şeful Porsche România principala cauză rămâne consumul, aflat pe o pantă negativă.

"Un element de stabilitate este binevenit şi dacă vom şti odată că taxa auto rămâne într-un fel şi nu va mai fi modificată, este de aşteptat ca lucrurile să se liniştească, dar nu acesta este motivul pentru care piaţa auto locală este afectată în continuare. Motivul principal este consumul, care este pe o pantă negativă", explică Valmar.

Porsche Holding România a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 632 mil. euro, cu 5% mai mult decât anul anterior. Suma include atât veniturile importatorului, cât şi încasările celor şase dealeri ai Porsche România şi veniturile Porsche Bank.

Anul trecut importatorul Porsche România a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 380 mil. euro, similară cu cea înregistrată în 2009.