Oprescu vrea să ilumineze Bucureştiul cu sisteme solare

Autor: Vlad Popescu - Mediafax 12.06.2011

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, duminică, faptul că în curând va fi dat în folosinţă un sistem solar de iluminat în Bucureşti, care va reduce costurile cu 30 la sută, prima zonă fiind strada Matei Basarab.

Oprescu a precizat că a fost necesară o amenajare pentru sistemul de iluminat nou, care constă în înlocuirea becurilor cu lămpi solare, ceea ce va reduce costurile de cheltuieli şi de consum cu 30 la sută.

Pentru un cartier cu mai multe parcuri sau zone de agrement, costul pentru introducerea acestui nou sistem este în medie de aproximativ 2,5 - 2,7 milioane de lei, a spus Oprescu, prezent, duminică, la darea în folosinţă a unei străzi care va permite descongestionarea zonei Răzoare-Drumul Taberii, unde vor începe curând lucrările pentru o noua linie de metrou.

Primarul Sorin Oprescu i-a mulţumit ministrului Apărării, Gabriel Oprea, pentru avizul favorabil pe care l-a emis şi care a permis inaugurarea străzii, pe care se aflau depozite ale Armatei, şi care dă în ieşirea Drmului Sării.