Din serialul "Tinerii care trebuie să schimbe România". Azi: Adrian Adam, Radisson Blu Hotel

Autor: Business Magazin 12.06.2011

Adrian Adam, 35 de ani, lucrează în industria hotelieră de zece ani şi traseul carierei sale are ca scop clar atingerea poziţiei de director de hotel până la 40 de ani. "Vreau să îmi dezvolt aptitudinile de management în industria ospitalităţii şi să ating poziţia de director într-un hotel afiliat unui lanţ internaţional până la vârsta de 40 de ani", este obiectivul declarat al lui Adrian Adam în CV-ul său, care cuprinde peste zece ani de experienţă în industrie.

În 1999 a început ca reprezentant de vânzări în cadrul Crowne Plaza Bucureşti, iar în 2000 a devenit director de vânzări al hotelului. În 2001 se mută la Hotelul Bucureşti (actualul Radisson Blu), pe poziţia de director de vânzări, iar în 2003 intră în cadrul Ana Hotels, unde preia poziţiile de director executiv şi director general adjunct pentru hotelurile Astoria şi Europa (din Eforie Nord), cu un total de 320 de camere.

Din 2003 se mută la Athénée Palace Hilton Bucharest, ca asistent al directorului de vânzări - unde conduce echipa de evenimente (11 persoane), iar în 2005 devine director de vânzări. Din 2006 este promovat ca şi Yield / Revenue Manager, fiind implicat în centralizarea veniturilor tuturor departamentelor. Din 2007 devine director de vânzări şi marketing la Delta Nature Resort, primul hotel de cinci stele din Delta Dunării.

După doi ani, de la 1 aprilie 2008, s-a implicat în deschiderea şi pregătirea planului de vânzări şi marketing pentru hotelul Radisson, deschis pe structura fostului Hotel Bucureşti. Acum este director de vânzări şi marketing la Radisson Blu Hotel, unde are ca principale atribuţii coordonarea echipelor de vânzări, evenimente, marketing şi PR, raportându-i direct 14 persoane.

Adrian Adam este unul dintre cei 600 de tineri pe care revista Business Magazin i-a propus în ultimii şase ani ca o soluţie pentru schimbarea României.

Hotelul de cinci stele Radisson Blu a fost numit în 2010 hotelul anului la nivel mondial în cadrul grupului hotelier american Carlson din care face parte, alături de peste 1.070 de hoteluri din întreaga lume. Recent, la lanţul Rezidor a fost afiliat şi complexul Centre Ville, care are aceiaşi acţionari, complexul ajungând astfel la 718 camere.