Familia Niculae a cumpărat primul avion de taxi aerian

Autor: Emil Popescu 12.06.2011

Compania Inter Aviation, din grupul InterAgro, deţinut de omul de afaceri Ioan Niculae (desen), a cumpărat un avion business jet cu 14 milioane dolari, primul al operatorului de taxi aerian. Inter Aviation a prezentat noua achiziţie duminică la aeroportul Bucureşti Băneasa.

Directorul general al Inter Aviation Octavian Piţa a declarat că avionul are un preţ de catalog de circa 16 milioane dolari, discount-ul acordat fiind de aproximativ două milioane de dolari.

Compania de taxi aerian de business va opera de la sfârşitul lunii iunie şi un elicopter, cumpărat din Marea Britanie la un preţ apropiat de cel al avionului. Inter Aviation vizează o flotă compusă din trei avioane business jet şi unu sau două elicoptere. Al doilea avion va fi achiziţionat la toamnă, iar cel de-al treilea în 2012, potrivit directorului general al companiei.

În luna mai Ioan Niculae a declarat că noua firmă va opera, pe lângă aparate proprii, un avion care va fi achiziţionat de Gigi Becali.

Inter Aviation este deţinută de fiica lui Niculae, Adina Niculae, cu 51% din titluri, restul fiind în proprietatea InterAgro.