Asociaţia dealerilor şi-a modificat statutul pentru a lua decizii mai uşor şi mai rapid

Autor: Liviu Chiru 12.06.2011

ACI România, asociaţia profesională a dealerilor, şi-a modificat statul astfel încât Consiliul Director să poată lua decizii cu majoritatea simplă a membrilor prezenţi la şedinţă şi nu cu majoritatea calculată în funcţie de numărul total de membri, aşa cum se prevedea până acum. Modificarea a fost adoptată în cadrul Adunării Generale, organizată joia trecută la Clubul BNR.

"A fost modificată modalitatea de luare a deciziilor şi a existat o schimbare în Consiliul Director", spune Theo Buftea, head of corporate sales în cadrul departamentului Global Transactions la Bancpost, ales responsabil cu comunicarea în cadrul asociaţiei. El l-a înclocuit astfel în Consiliul Director pe Dorin Badea (trezorierul UniCredit Ţiriac Bank), care şi-a încheiat mandatul.

Prin modificarea modului de vot, Consiliul va avea mai multă flexibilitate în luarea deciziilor, în condiţiile în care în trecut criteriul legat de prezenţa la vot s-a dovedit constrângător. Joi au mai fost organizate alegeri pentru posturile de trezorier, şef al comisiei de educaţie, şef al comisiei de profesionalism şi o poziţie de membru, vechii titulari primind un nou mandat. Consiliul Director al asociaţiei este compus din opt membri. Preşedinte în funcţie este Şerban Matei, directorul Direcţiei Operaţiuni de Piaţă din BNR.