Companiile angajează 700 de ingineri în toată ţara

Autor: Adelina Mihai 12.06.2011

Angajatorii au scos la concurs peste 10.500 de joburi în această săptămână, potrivit datelor publicate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), care reuneşte oferta de joburi a companiilor din toată ţara.

Angajatorii caută în prezent 737 de absolvenţi de studii superioare, în special pentru poziţii de inginer şi subinginer (mecanic, construcţii civile, electrotehnist sau IT), director de magazin, programator, consilier financiar-bancar sau medic specialist. Cele mai multe joburi (peste 9.800) sunt disponibile însă pentru absolvenţii de studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi.

Cel mai mult se caută confecţionerii de articole textile şi muncitorii necalificaţi în industria confecţiilor, dar şi lucrători comerciali, agenţi de pază sau agenţi de asigurări. În ceea ce priveşte oferta de joburi în funcţie de judeţe, cei care vor să se angajeze au mai multe şanse în Bucureşti (unde sunt aproape 1.600 de joburi vacante), Cluj (758), Hunedoara (568) sau Iaşi (545).