Estimările de angajări, la cel mai optimist nivel

Autor: Adelina Mihai 13.06.2011

Angajatorii români au cele mai ambiţioase planuri de recrutare de la finele lui 2008 încoace, întrucât 28% din firmele de pe piaţa locală vor să-şi mărească numărul de angajaţi în trimestrul trei al acestui an, arată un studiu al Manpower România, firmă cu activităţi în resurse umane.

"Estimările privind angajările sunt de această dată cele mai mari din ultimii trei ani în România şi ne fac să fim optimişti pentru a doua parte a lui 2011", susţine Valentin Petrof, country manager al Manpower România.

Studiul, care măsoară intenţiile de angajare ale 765 de angajatori de pe piaţa locală, a folosit un indicator - previziunea netă de angajare - rezultat în urma diferenţei dintre procentul de companii care urmează să facă angajări şi procentul de angajatori care urmează să facă disponibilizări.

Pentru prima dată de la sfârşitul lui 2008 încoace, previziunile de angajare ale angajatorilor români au atins un nivel record, de 20%, faţă de estimările negative, de -2% de la începutul acestui an sau de -11% de la finele lui 2009. Cei care vor să-şi găsească un loc de muncă în următoarea perioadă au mult mai multe şanse în România decât în alte ţări. În Spania, Grecia sau Italia se fac mai multe concedieri decât angajări în următoarea perioadă.