Bucureşteni, vi se pregăteşte o mare de mistere!

Autor: Stelian Turlea 15.06.2011

Primul Festival Mystery & Thriller din România, la kilometrul zero! Un asemenea eveniment se va desfăşura în perioada 23-26 iunie 2011, la Muzeul de Istorie şi Artă al Municipiului Bucureşti - Palatul Şuţu. Organizatori - editurile Tritonic şi Crime Scene.

Mystery & Thriller Festival 2011 oferă cititorilor pasionaţi ai genului posibilitatea de a răsfoi ultimele apariţii, de a se bucura de savoarea întâlnirilor cu autorii, precum şi de a participa la dezbateri şi conferinţe incitante, alături de jurnalişti, prieteni, pasionaţi, critici literari şi… multă lume bună. Vor expune cele mai importante edituri de carte, în ale căror colecţii se află şi genul mystery & thriller.

Programul festivalului cuprinde lansări de carte, dezbateri publice, proiecţii de filme de profil. Vizitatorii vor putea cumpăra atât cărţi cât şi filme de gen, de la editurile care vin cu oferte complete şi cu promoţii speciale.

Orarul de vizitarea târgului este de la 10:00 la 20:00, în zilele de joi, vineri şi sâmbătă şi de la 10:00 la 18:00, în ziua de duminică. Intrarea este libera.

În spatele acestui Festival se află Romanian Crime Writers Club - prima asociaţie a scriitorilor de romane poliţiste din România, înfiinţată în urmă cu un an de un grup de scriitori români de literatură poliţistă, care şi-au propus să reaproprie cititorii de un gen popular şi să promoveze thrillerul sau romanul crime & mystery autohton. La două luni de la înfiinţare, George Arion, Bogdan Hrib, Alexandru Arion, Monica Ramirez şi Claudiu Simion au fost la Cetatea Râşnovului, la Festivalul Filmului istoric, pentru a-şi prezenta iniţiativa de revigorare a romanului poliţist românesc şi a gustului pentru lectură şi au anunţat primul concurs de naraţiuni thriller&mystery.

"Mai sunt oameni care scriu aşa ceva, dar noi nu i-am depistat. Ori n-au avut şansa de a fi publicaţi, neştiind să bată la uşa potrivită, ori au o sfială", spunea George Arion, preşedintele asociaţiei, cel mai cunoscut scriitor de roman poliţist de la noi. În toamnă, la Târgul de Carte Gaudeamus, a avut loc desemnarea căştigătorului concursului (acesta a fost Denis Grigorescu, născut la 15 decembrie 1976 în Piteşti) al cărui roman, "Criminali în paralel", a fost lansat la acelaşi târg).