Începe lupta pentru denumirea judeţelor. Boc: Viitoarele judeţe pot fi denumite de către noile consilii judeţene. Aveţi propuneri?

Autor: Mediafax 15.06.2011

Viitoarele judeţe mari, propuse prin reorganizarea administrativă promovată de PDL, vor putea fi denumite de către noile consilii judeţene, alese în urma alegerilor din luna iunie 2012, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.

El a arătat, la postul public de radio, că viitoarele consilii judeţene vor putea alege denumirea celor opt judeţe mari, operaţiune care doar să fie validată de la Bucureşti.

Secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că formula pe care actualii guvernanţi o propun este trecerea de la 41 de judeţe la opt, ceea ce se înscrie în parametrii europeni şi răspunde şi cerinţelor de absorbţie a fondurilor europene într-un ritm mult mai ridicat şi o valorificare mult mai eficientă a acestora.

Întrebat care vor fi capitalele acestor opt judeţe, Oltean a răspuns că este vorba de Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti.

Oltean a mai anunţat că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe actul normativ care vizează reorganizarea administrativ-teritorială a României în opt judeţe, precizând că se doreşte ca alegerile locale din 2012 să aibă loc în baza noii legi.