Extinderea agresivă a operatorului Regina Maria cere şi noi angajaţi: 130 de oameni în ultimele luni

Autor: Ioana David 15.06.2011
Operatorul de servicii medicale private Regina Maria, controlat de fondul de investiţii Advent Internaţional, a angajat 130 de medici în ultimele trei luni în regim full time şi colaboratori pentru clincile pe care le-a deschis recent în zona Lujerului din Capitală şi în centrul comercial Sun Plaza, dar şi pentru unităţile deja existente.


Compania are în prezent peste 1.000 de medici (co­la­boratori şi full time), iar până la sfârşitul anului ar putea ajunge la 1.300 -1.400 de medici (în ambele cazuri). Separat, personalul administrativ atinge câteva sute de persoane.

Compania a inaugurat ieri o clinică în mallul Sun Plaza din zona de sud a Capitalei, proiect în care a in­vestit 1,7 mil. euro, iar la începutul lunii iunie a mai des­chis o policlinică în zona Lujerului. Pentru cele două clinici, targetul este ca până la sfârşitul anului să atingă un număr de 30.000 de pacienţi neabonaţi.

Operatorul Regina Maria şi-a programat investiţii într-o altă unitate în zona Floreasca, toate cele trei proiecte necesitând un buget total de sub 6 mil. euro.

Pentru deschiderea din Floreasca, compania va face noi recrutări de personal. Firma are însă planuri şi pentru segmentul de spitale.

"Spitalul de obstetrică - ginecologie este un proiect pentru trimestrul patru al acestui an, va fi deschis în Campusul Medical Băneasa şi va avea 100 de paturi", a spus Wargha Enayati, directorul general al operatorului Regina Maria. El este fondatorul companiei, însă a vândut acţiuni în două tranzacţii, iar în prezent a rămas cu 20% din titluri.

Investiţia este estimată la aproximativ 10 mil. euro, iar proiectul presupune extinderea spitalului Regina Maria într-un spaţiu de patru ori mai mare.

În prezent, compania operează şase spitale şi 18 policlinici în Bucureşti şi în ţară.

În martie anul acesta, operatorul a demarat un proces de rebranding, proces estimat la câteva sute de mii de euro, numele anterior purtat fiind de Centrul Medical Unirea (CMU). Potrivit lui Enayati, procesul a fost în mare parte încheiat.

Potrivit unor informaţii anterioare oferite de companie, anul trecut afacerile cumulate ale companiei (activitatea fostei CMU şi Euroclinic) au trecut de 30 mil. euro, iar pentru 2011 se estimează un avans de două cifre. "Piaţa de servicii medicale private devine din ce în ce mai competitivă", a spus Fady Chreih, directorul executiv al companiei.

Pe piaţa de aproape jumătate de miliard de euro a serviciilor medicale private, principalii concurenţi sunt MedLife, Medicover, Regina Maria, Sanador, Romar, Gral, Polisano.

Majoritatea operatorilor au apăsat anul acesta pedala extinderii cu clinici şi spitale private şi au în continuare proiecte de dezvoltare. Jucătorii mari sunt cei mai agresivi, favorizaţi de creşterea pieţei şi de migraţia pacienţilor din sistemul public la cel privat.