Preţul gazelor pentru populaţie nu se modifică 9 luni; creşte cu 30% pentru alţi consumatori

Autor: Carol Dan 16.06.2011

Preţul gazelor naturale livrate populaţiei şi unor instituţii publice, precum şcoli sau spitale, va râmâne nemodificat până la finele lunii martie 2012, în timp ce consumatorii industriali, ca producătorii de energie eledtrică sau combinatele chimice şi siderurgice, vor plăti cu până la 30% mai mult.

"Pentru consumatorii casnici este avută în vedere menţinerea preţului gazelor. Pentru sectorul industrial preţul va creşte cu până la 30%, până în martie 2012, în două tranşe", au declarat joi agenţiei Mediafax surse guvernamentale.

Potrivit surselor, prima etapă de majorare a preţului gazelor pentru sectorul industrial ar putea fi aplicată mai devreme de o lună şi presupune creşterea preţului cu aproximativ 10%.

Decizia de creare a două coşuri de consum a fost luată joi în Guvern, care a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care modifică Legea gazelor.

Ordonanţa intră în vigoare la 1 iulie şi prevede că un coş de consum va fi aplicat consumatorilor cansici şi producătorilor de energie termică, iar al doilea coş vizează consumatorii industriali.