E oficial: Immofinanz a cumpărat Adama integral, plătind 42 mil. euro pe 69% din companie. Lehman Brothers şi Morgan Stanley au ieşit din companie

Autor: Cristi Moga 16.06.2011
Fondul austriac de investiţii Immofinanz, compania cu cea mai mare expunere pe piaţa imobiliară locală, a anunţat achiziţia integrală a companiei Adama, în urma unei tranzacţii de 42,4 mil. euro prin care a fost cumpărat pachetul de 69,2% deţinut de Tiger Global, Morgan Stanley, Lehman Brothers şi acţionarii fondatori.

Adama a realizat în ultimii ani aproximativ 1.500 de apartamente în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, precum Braşov, Ploieşti, Iaşi sau Bacău şi are terenuri pentru alte 40 de proiecte care ar putea ajunge la o suprafaţă de 1,36 milioane de metri pătraţi. Immofinanz deţinea de mai mulţi ani 30% din companie.

"Din punctul nostru de vedere, Adama este platforma ideală pentru extinderea noastră planificată în domeniul construcţiilor şi dezvoltărilor rezidenţiale, în special în România", a argumentat Daniel Riedl, membru în Comitetul Executiv al grupului Immofinanz, motivele acestei tranzacţii.

Până la realizarea acestei tranzacţii Immofinanz deţinea în România active evaluate la 900 mil. euro, printre care centrele comerciale Euromall Piteşti, Polus Cluj, Armonia Arad şi Gold Plaza Baia Mare sau proiectele de birouri IRIDE, S-Park sau Victoria Park.