Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat. Instanţa a pus o serie de condiţii pe care acuzatul trebuie să le respecte

Autor: Mediafax 16.06.2011

Tribunalul Bucureşti a decis, joi, judecarea în stare de libertate a lui Sorin Ovidiu Vîntu în procesul de şantajare a managerului Sebastian Ghiţă, instanţa punând o serie de condiţii pe care acuzatul trebuie să le respecte. Decizia tribunalului este definitivă, astfel că joi seara Vîntu va părăsi arestul preventiv, alături de complicele său, Ion Ilie Cezar.

Iniţial, tribunalul apreciase că este legală măsura arestării preventive, astfel că menţinuse cele 60 de zile de arest.

Ulterior, avocaţii celor doi au cerut revocarea măsurii arestării prevetivă, solicitare admisă de Tribunal deşi Judecătoria sectorului 1 Bucureşti respinsese acţiunea.

"Conform art.139 alin 2 Cpp respinge cererea de revocare a masurii arestarii preventive formulată de inc: Vîntu Sorin Ovidiu; Conform art 160 8a alin 6 Cpp respinge ca neîntemeiate cererile de liberare provizorie sub control judiciar formulate de inculpaţii Vîntu Sorin Ovidiu şi Ilie Ion Cezar. Cu recurs în 24 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 10.06.2011 ora 19.40", se arată în minuta Judecătoriei sectorului 1, publicată pe portalul just.ro. Citiţi mai mult despre eliberarea lui Sorin Ovidiu Vântu pe www.mediafax.ro