Immofinanz vrea să ridice cartiere întregi pe terenurile Adama

Autor: Cristi Moga 16.06.2011

Fondul austriac de investiţii Immofinanz, cu active imobiliare de 900 mil. euro în România, a cumpărat pen­tru 42,4 mil. euro 69,2% din dezvoltatorul imobiliar Adama, scoţând din acţionariat companiile Lehman Brothers, Morgan Stanley şi Tiger Global, precum şi acţionarii fondatori.

Immofinanz deţinea 30% din Adama încă din 2007, iar negocierile pentru achiziţia integrală a companiei au început în 2009. Adama este dezvoltatorul străin care a realizat cele mai multe apartamente noi în România, circa 1.500 de unităţi, în timp ce portofoliul de terenuri cuprinde alte 40 de loturi pentru investiţii viitoare.

"Obiectivul nostru este să creăm cartiere întregi - o provocare interesantă pe care plănuim să o prezentăm echipei Adama din România imediat ce economia românească va putea asigura cadrul necesar", a declarat Daniel Riedl, membru în comitetul executiv al Immofinanz, companie care este cel mai mare proprietar de birouri din Bucureşti (200.000 mp) şi un proprietar de malluri semnificativ, cu patru centre comerciale în portofoliu (Polus Cluj, Euromall Piteşti, Armonia Arad şi Gold Plaza Baia Mare).

Adama a dezvoltat apartamente în Titan (Armonia, Edenia), dar şi în Ploieşti, Braşov, Bacău sau Iaşi, având circa 500 de locuinţe nevândute.