Acţionarii Maillis România vor să majoreze capitalul cu 1,2 mil. euro

Autor: Adrian Cojocar 19.06.2011

Acţionarii producătorului şi distribuitorului de ambalaje MJ Maillis România (MJM), din Ilfov, parte a grupului grec cu acelaşi nume, se vor întruni luna viitoare pentru a discuta majorarea capitalului cu suma de circa 5 mil. lei (1,2 mil. euro) reprezentând valoarea unei creanţe deţinute de acţionarul majoritar în valoare de 4 mil. lei şi aporturi în numerar ale celorlalţi acţionari.

Maillis Industrial Packaging Systems & Technologies urmează să convertească în acţiuni creanţe certe, lichide şi exigibile pe care le deţine la compania românească. Ceilalţi acţionari vor avea posibilitatea să subscrie acţiuni pentru a-şi păstra participaţiile la un preţ de un leu/unitate, egal cu valoarea nominală a unei acţiuni Maillis România.

Perioada de subscriere va începe la data de 17 august, se arată în convocatorul publicat pe Bursă de reprezentanţii societăţii. La fiecare două acţiuni deţinute anterior acţionarii vor putea să mai subscrie un titlu. Acţiunile Maillis s-au tranzacţionat ultima dată la un preţ de 2 lei/unitate, nivel la care capitalizarea companiei este de 4,9 mil. euro.