Europa preia suferinţa Greciei. Guvernele din zona euro vor suporta jumătate din ajutorul oferit Greciei

Autor: Adrian Voicu 19.06.2011

Guvernele europene ar putea suporta jumătate din pachetul de ajutor financiar de 12 miliarde de euro ce va fi oferit Greciei, în încercarea de a menţine ţara solvabilă, menţinând în acelaşi timp presiunile asupra guvernului pentru reducerea datoriilor care au băgat zona în criză, informează Bloomberg.

Miniştrii de finanţe ai zonei euro ar putea autoriza un împrumut de doar 6 miliarde de euro pentru a ajuta Grecia să facă faţă plăţii obligaţiunilor a căror maturitate va fi în iulie, a declarat ministrul de finanţe belgian Didier Reynders.

"Vom încerca pentru orice eventualitate să eliberăm fondurile necesare pe termen scurt", a declarat Reynders reporterilor înainte de o întâlnire cu miniştrii de finanţe din zona euro.

Anunţul de ajutor vine într-un moment în care premierul grec George Papandreou încearcă din răsputeri să obţină susţinerea parlamentului pentru noul guvern şi pentru reducerile de cheltuieli şi creşterea taxelor ce vor avea loc în paralel cu vânzarea de active deţinute de stat.