Ţuca Zbârcea&Asociaţii şi Freshfields reprezintă AVAS într-un nou arbitraj internaţional

Autor: Emil Popescu 21.06.2011

AVAS a selectat consorţiul format din firmele de avocatură Ţuca Zbârcea&Asociaţii şi Freshfields Bruckhaus Deringer pentru a reprezenta România la arbitrajul internaţional înregistrat la ICSID prin care doi oameni de afaceri turci acuză statul că a încălcat contractul de privatizare a IMUM Medgidia. Consorţiul a fost desemnat câştigător ca urmare a unei proceduri de selecţie de oferte organizată de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), informează Ţuca Zbârcea&Asociaţii.

Cererea în dosarul arbitral a fost înregistrată la Centrul Internaţional de Reglementare a Diferendelor privind Investiţiile (ICSID) de la Washington în noiembrie 2010, fiind formulată de oamenii de afaceri turci Ömer Dede şi Serdar Elhüseyni, în legătură cu o pretinsă nerespectare de către autorităţile române a contractului de privatizare a producătorului de utilaje agricole şi de transport IMUM Medgidia.

În funcţie de calendarul procedural, durata procesului poate ajunge la patru-cinci ani. Echipa de avocaţi a Ţuca Zbârcea & Asociaţii va apăra pentru a patra oară interesele României în faţa ICSID. Bugetul AVAS a fost suplimentat de Guvern, în luna mai, cu 21,2 milioane lei, pentru reprezentarea României la ICSID, dar şi pentru acţiunile judiciare prin care se solicită instanţei eşalonarea la plată a titlurilor executorii.