UPDATE: Suspansul de la CSA se prelungeşte. Discuţiile de la Parlament pentru numirea consiliului CSA au fost amânate

Autor: Sorin Pâslaru 21.06.2011

Cristian Constantinescu şi Cristian Ilie din partea PDL, Dan Constantinescu din partea PNL, Tudor Baltă din partea PSD, şi Doru Frunzulică din partea UNPR, vor trebui să mai aştepte o zi pentru a vedea dacă vor fi numiţi în consiliul de conducere al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Audierile pentru cele cinci poziţii s-au amânat pentru miercuri dimineaţă la 9:30 la Parlament din cauza absenţei unor membri din comisia de buget-finanţe.

Partidul de guvernământ, PD-L, a anunţat ieri că îl susţine pe Cristian Constantinescu, omul care a dezvoltat de la zero până la stadiul de cea mai mare companie de pe piaţa locală firma Allianz-Ţiriac, pentru poziţia de preşedinte al CSA. Constantinescu deţine aproape 3% din Allianz-Ţiriac, aflată în acest moment pe locul doi pe piaţa asigurărilor (după Astra), cu 250 milioane de euro prime brute subscrise. În joc sunt patru poziţii, una de preşedinte, două de vicepreşedinţi şi una de membru în consiliul CSA. La sfârşitul acestei luni expiră mandatul actualului preşedinte, Angela Toncescu, mandatele celor doi vicepreşedinţi - Constantin Buzoianu şi Tudor Baltă -, precum şi mandatul de membru în consiliu al lui Corneliu Moldoveanu.

Consiliul CSA mai are trei membri ale căror mandate rămân în vigoare - Albin Biro (expiră în 2012), Dan Constantinescu (2015) şi Daniela Popa (2015). Candidaţii pentru poziţiile de membri în consiliul CSA vor fi audiaţi de comisiile reunite de buget-finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor, viitoarea componenţă a conducerii urmând să fie votată în plenul Parlamentului.