Călburean va majora capitalul Dafora cu 1,2 milioane de euro

Autor: Adrian Cojocar 22.06.2011

Conducerea companiei de foraj şi construcţii Dafora Mediaş (DAFR), controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean (foto), a convocat acţionarii luna viitoare pentru aprobarea ma­jo­rării capitalului com­paniei cu suma de 5,1 mil. lei (circa 1,2 mil. euro) până la nivelul de 102,5 mil. lei (24,2 mil. euro).

În cazul în care se va aproba, acţionarii companiei vor putea participa la operaţiune prin noi aporturi în numerar şi conversia de creanţe certe, lichide şi exigibile în acţiuni ale societăţii. Fiecare ac­ţio­nar va putea subscrie un nou titlu la 19 acţiuni deţinute anterior.

Compania şi-a majorat ultima dată capitalul în anul 2007, când au strâns de pe bursă suma de 88,1 mil. lei (peste 25 mil. euro). Compania a înregistrat în primul trimestru un câştig net de 1,9 mil. lei (circa 449.000 de euro), în scădere de circa trei ori faţă de rezultatul obţinut în perioada similară, deşi afacerile societăţii au urcat cu 20% în acelaşi interval, la 45 mil. lei (10,7 mil. euro).

În prezent acţiunile Dafora Mediaş se tranzac­ţionează la un preţ uşor mai ridicat decât valoarea nominală, respectiv de 0,1115 lei/unitate. Titlurile Dafora au scăzut în acest an cu 10%, în timp ce indicele general BET-C s-a apreciat cu 7,9%.

Gheorghe Călburean controlează direct 48,5% din acţiunile Dafora, un alt acţionar important fiind firma lui Marius Cristescu Foraj Sonde Craiova (FOSB) cu o partici­paţie de peste 7% din acţiuni.