Turcii iau dividende de 1,7 mil.euro la Rulmenţi Bârlad

Autor: Bogdan Alecu 22.06.2011

Compania Rulmenţi Bârlad, care face parte din holdingul turc Kombassan, a înregistrat anul trecut un profit net de peste 28 mil. lei (6,7 mil. euro), potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, din care 25% vor fi distribuite acţionarilor sub formă de dividende (1,7 mil. euro), iar 75% sau 5 mil. euro vor fi la dispoziţia societăţii pentru investiţii.


Profitul net al companiei a fost de aproape cinci ori mai mare decât cel obţinut în anul anterior. Profitul din exploatare a crescut de peste trei ori, ajungând la 37,7 mil. lei după ce afacerile producătorului de rulmenţi s-au majorat cu 57,5%, până la 227,5 mil. lei (54 milioane de euro). Marja de profit net a producătorului din Bârlad a ajuns la peste 12%.

Creşterea de anul trecut a afacerilor a plasat Rulmenţi Bârlad pe poziţia a doua între producătorii de pe piaţa de material rulant şi este totodată cea mai profitabilă companie de pe această piaţă. Reprezentanţii companiei spuneau la începutul anului că în 2011 mizează pe un avans de 40-50% la nivelul producţiei de rulmenţi.
Holdingul turc Kombassan deţine circa 90,7% din acţiunile Rulmenţi Bârlad.