Încă un păcat iertat. JP Morgan plăteşte 154 de milioane de dolari pentru a nu mai fi anchetată pentru tranzacţii pe piaţa ipotecară

Autor: Adrian Voicu 21.06.2011

Banca americană JP Morgan Chase a anunţat că a convenit să plătească 153,5 milioane de dolari autorităţii de supraveghere a pieţelor de capital SEC pentru a nu fi acuzată că a încălcat încrederea investitorilor cu privire la o tranzacţie de pe piaţa obligaţiunilor ipotecare în momentul în care piaţa imobiliară a început căderea, informează Reuters.

Prin plata acestei sume, JP Morgan nu s-a recunoscut vinovată, dar a anunţat că a plătit de asemenea 56 de milioane de dolari investitorilor în cazul unei alte emisiuni de obligaţiuni, Tahoma I.

Anunţul de marţi vine la mai puţin de un an după ce Goldman Sachs a convenit să plătească 550 milioane dolari pentru a opri o anchetă a SEC cu privire la acuzaţiile conform cărora nu a spus investitorilor în obligaţiuni Abacus că în spatele analizei valorii obligaţiunilor se afla investitorul John Paulson, cel care ulterior a pariat tocmai împotriva acestor titluri.