Să ne pregătim pentru căderea Greciei? Liderul principalului partid de opoziţie anunţă că va vota împotriva măsurilor de austeritate

Autor: Adrian Voicu 22.06.2011

Antonis Samaras, liderul principalului partid de opoziţie din parlamentul Greciei a anunţat că partidul său va vota împotriva pachetului de măsuri de austeritate pregătit de guvernul condus de George Papandreou în colaborare cu FMI şi Uniunea Europeană, informează Financial Times.

"Îmi cer să susţin acelaşi medicament pentru cineva care este pe moarte din cauza medicamentului respectiv. Nu o voi face", a declarat pentru publicaţia britanică Antonis Samaras, liderul partidului conservator, Noua Democraţie.

Guvernul socialist plănuieşte să treacă prin parlament un pachet de reducere a cheltuielilor şi creştere a taxelor în valoare totală de 28 miliarde dolari până săptămâna viitoare pentru a putea obţine tranşa de 12 miliarde de euro dintr-un pachet de salvare internaţional de 110 miliarde euro, pentru a evita intrarea în default (incapacitate de plată).

Miniştrii de finanţe din zona euro au lansat o cerere publică luni către toate partidele politice din Grecia pentru susţinerea programului de asteritate, susţinând că "unitatea naţională este o condiţie pentru succes".

Guvernul are o majoritate slabă în parlamentul care are 300 de parlamentari, având susţinerea a 155 de membri.