Parlamentul numeşte în toamnă conducerea CSA

Autor: Ciprian Valentin Botea 23.06.2011

Noua componenţă a consiliului de conducere al Comisiei de Supra­veghere a Asigurărilor (CSA) ar putea fi aprobată de parla­mentari abia în toamnă, în condiţiile în care audierea candidaţilor a fost amânată ieri pentru a doua oară, iar săptămâna viitoare se încheie actuala sesiune parlamentară.

Comisiile de buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi Senat nu au întrunit ieri cvorumul necasar pentru a se reuni în şedinţa de audiere a candidaţilor la conducerea CSA programată ieri la ora 9:30. Audierea fusese programată iniţial pentru marţi la ora 16:00, fiind amânată.

"Nu am stabilit o altă dată pentru audieri. Acestea vor avea loc cel mai probabil în toamnă, pentru că efectiv nu mai avem timp în actuala sesiune parlamentară", a precizat Eugenia Barna, preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor.

Sunt puse în joc patru poziţii în consiliul CSA, inclusiv cea de preşedinte şi cele două de vicepreşedinţi. Pentru funcţia de preşedinte al Comisiei candidează Cristian Constantinescu, preşedintele UNSAR şi fostul director general al Allianz-Ţiriac, acesta fiind susţinut de PDL. Tot de PDL este susţinut şi Cristian Ilie, director în cadrul Ministerului Economiei, care candidează pentru funcţia de membru în consiliul CSA.

Actualul preşedinte Angela Toncescu, susţinută în 2006 de către PNL, nu a anunţat intenţia de a-şi prelungi mandatul.