Cumnatul lui Adrian Năstase propus de USL pentru conducerea CSSPP

Autor: Roxana Pricop 23.06.2011

Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Nastase, este susţinut de USL pentru un loc în cele trei disponibile la conducerea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Miercuri, 22 iunie, Dan Odobescu a primit aviz favorabil cu unanimitate din partea membrilor comisiilor reunite pentru finanţe şi, respectiv, pentru muncă din Camera Deputaţilor şi Senat. Timp de doi ani până în 2006, Dan Odobescu a fost preşedintele şi directorul general al societăţii de asigurari UNITA. Licenţiat al Facultăţii de Drept, având o specializare în drept internaţional la ASE, Dan Odobescu şi-a completat studiile, absolvind cursurile de Drept ale Universităţii din Frankfurt şi a obţinut o specializare în economie la Universitatea Stanford din California.
"Am fost propus pentru conducerea CSSPP pentru că s-a căutat un profesionist, iar experienţa mea juridică şi economică mă recomandă pentru această funcţie de conducere", a spus Dan Odobescu.

Alături de Dan Odobescu, pentru cele patru locuri rămase libere în Consiliul CSSPP mai candidează din partea grupurilor politice Toma Cristian Vasile, susţinut de UNPR, şi Ion Ghizdeanu - şeful Comisiei pentru Prognoză- propus de PDL. Toţi trei candidaţii au primit vot favorabil din partea comisiilor parlamentare.

Luni, 27 iunie, urmează să fie audiaţi şi propunerile din partea Consiliului Economic şi Social: Vlad Soare şi Dragoş Mihalache. Candidaturile urmează să fie supuse votului plenului Parlamentului săptămâna viitoare.