Cristian Constantinescu se retrage de la şefia UNSAR

Autor: Ciprian Botea 24.06.2011

Cristian Constantinescu s-a retras de la con­ducerea Uniunii Naţionale a Socie­tă­ţilor de Asigurare şi Reasigurare (UNSAR), în locul său fiind desemnată Daniela Grigore, directorul diviziei de daune din cadrul Allianz-Ţiriac.

El renunţă la şefia UNSAR în contextul în care la sfârşitul acestei luni îi expiră mandatul de consilier al Allianz-Ţiriac, compania care deţine preşe­din­ţia organizaţiei până în 2013. Mandatul de preşedinte al UNSAR este deţinut de una din societăţile membre, care desemnează propriul reprezentant pentru a exercita această funcţie. Constantinescu rămâne în continuare membru în Consiliul de Supraveghere al Allianz-Ţiriac, dar spune că a renunţat la poziţia deţinută în cadrul UNSAR pentru a permite unui executiv al companiei să exercite această funcţie. Daniela Grigore lucrează la Allianz-Ţiriac din 2007 după ce anterior deţinuse poziţii de conducere la Asirom şi Garanta.

Constantinescu a fost nominalizat recent de către PDL, principalul partid din coaliţia aflată la guvernare, pentru postul de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Echipa de conducere a CSA este aprobată prin vot în Parlament. Constantinescu este cel care a creat de la zero societatea Allianz-Ţiriac şi a dus-o până la stadiul de cea mai mare companie din piaţa asigurărilor.