Fondurile lui Mobius continuă achiziţiile la BVB

Autor: Roxana Pricop 23.06.2011

Fondul de investiţii Templeton Global Invest Trust Frontier Markets, administrat de compania Templeton Asset Management condusă de Mark Mobius, a cumpărat în şedinţa bursieră de azi un pachet de 22.000 de acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), principalul operator bursier de pe piaţa locală de capital. Valoarea totală a tranzacţiei se ridică 816.200 lei, preţul mediu plătit pentru o acţiune BVB fiind de 37,1 lei.

Tranzacţia are loc la doar două zile distanţă de la o altă achiziţie făcută de un alt fond de investiţii din portofoliul Templeton Asset Management.

Pe 21 iunie, fondul de investiţii Frontier Markets, administrat de compania Templeton Asset Management condusă de Mark Mobius, a cumpărat un pachet de 950 de acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti, în cadrul unei tranzacţii în valoare totală de 34.700 lei. Preţul tranzacţiei a fost 36,6037 lei/titlu.

Potrivit raportărilor cu portofoliul la 31 martie, fondul Frontier Markets nu avea nici o deţinere la BVB, după ce la finele anului trecut a raportat o deţinere de 1,2% din capitalul BVB.

Acţiunile BVB au închis în stagnare şedinţa de tranzacţionare de azi la un preţ de 37 lei/titlu. la acest preţ, capitalizarea bursieră a BVB este de 283,9 mil.lei.