Un nou dealer Honda la Iaşi

Autor: Bogdan Alecu 24.06.2011

La aproape două luni de când dealerul Honda din Iaşi, ATI Motors Holding, a renunţat la marca niponă pentru a transforma centrul auto în dealership Ford, reţeaua Honda Trading se extinde cu un nou dealer care să completeze reţeaua la un total de 17 centre.

Compania Hatchi Motors, controlată de oamenii de afaceri Mihai Rusu şi Ionuţ Saviuc, a investit 0,5 mil. euro într-un nou showroom Honda, care în următorii doi ani urmează să construiască un centru 3S (cu showroom, service şi centru de piese de schimb) pentru marca niponă.

De la începutul anului Honda Trading a deschis în total patru centre noi Honda la nivel naţional, dintre care trei în reţeaua AutoKlass, controlată de Enrico Perini, în Ploieşti, Sibiu şi Constanţa.

Astfel AutoKlass a înlocuit în reţea marca Ford, după ce compania nu a mai semnat un contract cu Ford România când s-a făcut trecerea de la Romcar, parte a Ţiriac Holdings, cu marca niponă. În primele cinci luni ale acestui an vânzările Honda au scăzut cu 10% la 314 unităţi, ritm similar cu cel al pieţei auto de import.