Cumnatul lui Năstase şi Ion Ghizdeanu, şeful Prognozei, au fost propuşi pentru conducerea CSSPP

Autor: Roxana Pricop 24.06.2011

Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase şi fost preşedinte al companiei de asigurări UNITA, este susţinut de Uniunea Social Liberală (USL) pentru un loc între cele trei disponibile la conducerea Comisiei de Supra­veghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Pe lista de cinci candidaţi este propus şi Ion Ghizdeanu, şeful Comisiei Naţionale de Prognoză.

Mandatul de membru în Consiliul CSSPP este pe o perioadă de cinci ani şi presupune implicarea în reglementarea şi supravegherea sistemului de pensii private care a strâns contribuţii de peste 1,3 mld. euro de la 5,3 mi­lioane de participanţi.

Cinci candidaţi s-au înscris pentru cele trei locuri ce vor rămâne libere începând din 28 iunie la conducerea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Partidele politice au propus trei candidaţi. Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase şi fost preşedinte al companiei de asigurări UNITA, este susţinut de USL pentru funcţia de membru în Consiliul CSSPP. Licenţiat al Facultăţii de Drept, având o specializare în drept internaţional la ASE, Dan Odobescu şi-a completat studiile, absolvind cursurile de Drept ale Universităţii din Frankfurt şi a obţinut o specializare în eco­nomie la Universitatea Stanford din California.

"Am fost propus pentru conducerea CSSPP pentru că s-a căutat un profesionist, iar experienţa mea juridică şi economică mă recomandă pentru această funcţie de con­ducere", a spus Dan Odobescu.

Alături de Dan Odobescu, pentru cele trei locuri rămase libere în Consiliul CSSPP mai candidează din partea grupurilor politice Toma Cristian Vasile, fost director cabinet la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale susţinut de UNPR, şi Ion Ghizdeanu - şeful Comisiei pentru Prognoză - propus de PDL.

Miercuri, 22 iunie, toţi cei trei candidaţi din partea partidelor politice au primit vot favo­rabil din partea membrilor comisiilor reunite pentru finanţe şi, respectiv, pentru muncă din Camera Deputaţilor şi Senat.

Luni, 27 iunie, urmează să fie audiaţi şi cele două propuneri din partea Consiliului Eco­no­mic şi Social: Vlad Soare şi Dragoş Mihalache. Candidaturile urmează să fie supuse votului plenului Parlamentului săptămâna viitoare. Vlad Soare şi Dragoş Mihalache candidează pentru un al doilea mandat la conducerea Comisiei, actualul mandat urmând să expire pe 28 iunie.

Comisia de Supraveghere este condusă din funcţia de preşedinte de Mircea Oancea, al cărui mandat expiră anul viitor.