Români, vi se pregăteşte ceva. Vedeţi aici cum va arăta cel mai mare bazin olimpic din ţară

Autori: Andrei Luca POPESCU , Maria MANOLIU 24.06.2011

Pe terenul Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti se construieşte un bazin olimpic acoperit despre care autorităţile spun că va fi cel mai modern şi mai mare bazin din România. Proiectul costă statul român peste 9 milioane de euro (37 milioane de lei) şi este realizat prin Compania Naţională de Investiţii.

Contractul de construcţie a bazinului a fost câştigat în septembrie 2009 de firma Construcţii Erbaşu, iar iniţial bazinul ar fi trebuit să fie gata în 12 luni de la începerea lucrărilor.

Bazinul de înot pentru competiţiile olimpice va avea o lungime de 50 de metri şi o lăţime de 25 de metri, cu adâncimea maximă de 2 metri. Bazinul de antrenament va avea lungimea de 25 de metri şi lăţimea de 12,5 metri, cu adâncimi cuprinse între 1,2 şi 1,6 metri.

Clădirea care va cuprinde bazinul olimpic va avea trei etaje şi subsol, conform Primăriei Sectorului 2, care a emis autorizaţia de construcţie la începutul anului 2011. Citiţi mai multe despre cel mai mare bazin olimpic din România pe www.gandul.info.