Creditorii au aprobat planul de reorganizare a Astra Vagoane Arad; Burci ar putea vinde grupul IRS

Autor: Neagu Lidia-Ileana 24.06.2011

Creditorii Astra Vagoane Arad au aprobat planul de reorganizare, care prevede, printre altele, continuarea activităţii comerciale şi menţinerea angajaţilor, după ce un investitor s-a arătat interesat de achiziţia grupului IRS, din care face parte compania deţinută de omul de afaceri Cristian Burci.

Adunarea Generală a Creditorilor a fost aprobat marţi planul de reorganizare, se arată într-un comunicat al Casei de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al producătorului de vagoane de marfă.

"Acest lucru a fost posibil în urma unui acord între vechii acţionari, principalii creditori şi un investitor ce şi-a manifestat interesul de a prelua grupul din care face parte şi Astra Vagoane. Detaliile privind această tranzacţie vor fi făcute publice pe măsura concretizării lor", se precizează în comunicat.

Planul, propus de către societate şi Casa de Insolvenţă Transilvania, se întinde pe o perioadă de 18 luni şi prevede continuarea activităţii comerciale, vânzarea fondului de comerţ, distribuiri eşalonate către creditori, precum şi menţinerea celor aproximativ 1.400 de angajaţi.

Planul a fost votat de către trei categorii de creditori din patru, împotriva planului votând doar creditorii bugetari, cu toate că planul prevedea distribuiri integrale către această categorie.
Astra Vagoane şi-a reluat operaţiunile cu plăţile privind aprovizionarea cu materiale, urmând ca săptămâna viitoare să reia activitatea de producţie.