Băsescu îi spune "Nu" lui Viktor Orban: Nici un cent din fondurile structurale destinate României nu va fi dirijat către Grecia

Autor: Miruna Badea 24.06.2011

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că nici un cent din fondurile structurale destinate României sau altor state nu va fi dirijat către Grecia.

"Am înţeles că a apărut un zvon că s-ar lua din fondurile structurale ale României pentru Grecia. Nu. Nici un cent din fondurile structurale destinate României sau altor state nu va fi dirijat către Grecia", a spus preşedintele într-o conferinţă de presă susţinută la Bruxelles, după Consiliul European de vară.

El a adăugat că pentru România clarificarea sprijinului UE pentru Grecia a fost o miză foarte mare.

"A fost probabil cea mai mare miză a acestui Consiliu din punctul nostru de vedere, pentru că în România funcţionează şapte bănci elene care deţin circa 27% din piaţa bancară românească", a spus Băsescu.

El a adăugat că, din acest motiv, România a susţinut fără rezerve orice sprijin pentru Grecia.

"Acum privim cu multă speranţă - după ce ştim decizia Consiliului European de continuare a sprijinului financiar pentru Grecia - privim cu multă speranţă către decizia Parlamentului elen de a aproba programul de restructurare, de austeritate, de oricum vor să-i spună grecii. Dar noi suntem un susţinător extrem de consecvent al Greciei din acest punct de vedere", a mai spus preşedintele.