Oracle anunţă profit şi venituri în creştere. Investitorii se arată însă dezamăgiţi de vânzările de servere

Autor: Ştefan Vrabie 26.06.2011

Profitul Oracle, unul dintre cei mai mari producători de soft pentru companii din lume, a crescut cu 36% în perioada martie - mai, ultimul trimestru al anului fiscal 2010 - 2011, la 3,2 miliarde dolari, iar veniturile au urcat cu 13%, la 10,77 miliarde de dolari.

Cu toate acestea rezultatele au dezamăgit piaţa, din cauza scăderii vânzărilor de servere şi profitului considerat prea mic, scrie agenţia de presă Reuters.

Acţiunile companiei au scăzut cu 6% după anunţarea rezultatelor, care au propagat o undă de pesimism privind cheltuielile alocate de companii pentru investiţii în tehnologie.

Investitorii din sectorul tehnologiei urmăresc atent rezultatele Oracle, deoarece periodele de raportare sunt desincronizate de calendarele concurenţilor, compania fiind prima care oferă o vedere de perspectivă asupra situaţiei din industria de profil din ultimele luni.

Grupul Micron Tehnology a raportat de asemenea joi rezultate dezamăgitoare care, alăturate pesimismului generat de cifrele Oracle, au afectat semnificativ încrederea investitorilor în sectorul tehnologiei în contextul unor condiţii economice dificile, în special pe pieţele europene.

Profitul net al Oracle a depăşit cu 6% estimările analiştilor, dar investitorii sperau la o evoluţie mai spectaculoasă, iar vânzările de hardware au scăzut cu 6%, la 1,15 miliarde de dolari.

În ultimele şase trimestre, Oracle a depăşit aşteptările privind profitul în medie cu 10%.