Planul de reorganizare al Diverta a fost aprobat de către creditori, inclusiv de banca finanţatoare

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax 28.06.2011

Planul de reorganizare al Diverta a fost aprobat de către creditori, inclusiv de banca finanţatoare

Planul de reorganizare al Diverta, parte din grupul RTC controlat de Octavian Radu, a fost aprobat de către creditorii firmei, inclusiv de banca finanţatoare, a anunţat Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), administratorul judiciar ar retailerului.

"Planul, depus la un an de la intrarea în insolvenţă, prevede reorganizarea societăţii în termen de 19 luni de la data confirmării lui de către judecătorul sindic şi presupune restructurarea societăţii atât la nivel operaţional, financiar, cât şi corporativ prin conversia unei părţi a datoriilor societăţii în acţiuni.

Planul de reorganizare asigură recuperarea creanţelor deţinute de către creditori într-o măsură superioară celei care s-ar putea realiza printr-o potenţială procedură de faliment", se arată într-un comunicat al CITR.

Banca finanţatoare a companiei este Alpha Bank, care are de recuperat o creanţă totalizând aproape 47 de milioane de lei. În prezent, Diverta operează 47 de magazine în 32 de oraşe, cu o suprafaţă de retail de 19.500 metri pătraţi şi cu 375 de angajaţi. Diverta a încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri de 21 de milioane de euro şi estimează pentru anul acesta 19 milioane de euro.