Oficial: Yorgos Ioannidis pleacă pe 1 iulie din Romtelecom

Autor: Adrian Seceleanu 28.06.2011

Yorgos Ioannidis, 61 de ani, CEO al Romtelecom din februarie 2007, va pleca pe 1 iulie din companie, au declarat pentru ZF oficialii celui mai mare operator de telefonie fixă de pe piaţă, confirmând astfel informaţiile care circulau pe piaţă de câteva luni.

Reprezentanţii Romtelecom au confirmat doar data plecării, fără a oferi detalii în legătură cu succesorul lui Ioannidis, însă potrivit datelor existente pe piaţă grupul OTE a hotărât deja că acesta va fi Stefanos Theocharopoulos, 43 de ani, directorul executiv al Cosmote România, divizia locală de telefonie mobilă a grupului.

Theocharopoulos a început deja să aibă întâlniri cu echipa de top management a Romtelecom, pentru a cunoaşte oamenii selectaţi de Ioannidis şi pentru a intra în detaliile businessului desfăşurat de operator pe telefonie fixă, internet şi TV. Nu este clar în acest moment cum va arăta structura de top management a Romtelecom după ce Theocharopoulos îşi va prelua funcţia şi ce schimbări va face şi când.

Până la confirmarea venită astăzi din partea Romtelecom, nici grupul OTE şi nici companiile sale nu au comentat datele.

Decizia a fost confirmată însă indirect de Michael Tsamaz, preşedinte şi CEO al OTE la o întâlnire cu analişti financiari: "Trimestrul trecut vă relatam despre schimbările pe care le-am făcut în numirea managerilor, care au început să răspundă la nivel de grup şi nu la nivel de companii de diferite linii de business. Acest efort spre convergenţă şi sinergii va continua, odată cu nominalizarea managerilor de la următoarele niveluri din grup".

ZF a scris pe 5 mai 2011 despre schimbarea de la vârful companiilor deţinute de grupul OTE în România.