Hunedoara: 111 elevi eliminaţi miercuri de la proba obligatorie a bacalaureatului

Autor: Nicoleta Medrea 29.06.2011

Un număr de 111 elevi din cei 159 prezenţi în centrul de examen de la Grupul Agricol "Alexandru Borza" din Geoagiu au fost eliminaţi, miercuri, de la proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de bacalaureat, pentru fraudă sau pentru tentativă de fraudă.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara, Alexandru Lăutaru, a declarat că 111 elevi din cei 159 prezenţi în centrul de examen de la Grupul Agricol "Alexandru Borza" din Geoagiu au fost eliminaţi de la proba de matematică din cadrul examenului de bacalaureat pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

"Nu pot să vă dau mai multe amănunte legat de acest subiect, acum încercăm şi noi să vedem ce s-a întâmplat acolo", a spus Lăutaru.

Lăutaru a adăugat că unul dintre subiecte ar fi fost rezolvat şi s-a declanşat o anchetă pentru a se afla cine a rezolvat subiectul.

Surse din cadrul ISJ Hunedoara au declarat că eliminiarea candidaţilor s-a făcut în urma unui telefon anonim în care o persoană anunţa că în şase săli de examinare unul dintre subiectele date candidaţilor a fost rezolvat.