Guvernul amână eliminarea subvenţiei la încălzire, pentru a finaliza schema ajutorului social

Autor: Ovidiu Bărbulescu 29.06.2011

Guvernul a decis ca ordonanţa privind eliminarea subvenţiei acoperite de la bugetul de stat la energia termică, care va genera creşterea valorii facturii la încălzire, să fie aprobată în ultima şedinţă din luna august, odată cu stabilirea ajutoarelor sociale destinate familiilor cu venituri mici, informează Mediafax.

Decizia a fost luată în şedinţa de miercuri a Guvernului, pe agenda căreia s-a aflat şi ordonanţa de urgenţă privind eliminarea subvenţiei la încălzire, act normativ amânat însă pentru finele lunii august spre a fi aprobat odată cu ajutoarele sociale destinate persoanelor cu venituri reduse.

"În privinţa subvenţiei la energia termică, am convenit că în ultima şedinţă din luna august a Guvernului vom adopta programul complet în ceea ce priveşte ajutoarele de încălzire pentru populaţie în perioada iernii.
Asta înseamnă că subvenţia, sub forma ajutoarelor de încălzire, va fi direcţionată cu iarna acestui an spre categoriile sociale cele mai defavorizate, iar cei care au resurse materiale mari sau firme care beneficiază în continuare de subvenţia statului nu vor mai primi susţinerea pe care o au astăzi. Persoanele care sunt cele mai vulnerabile şi cu veniturile cele mai mici vor avea un plus de ajutor pentru plata facturii la energia termică pe perioada sezonului rece", a declarat premierul Emil Boc, în şedinţa de guvern.

El a precizat că întregul pachet de acte normative va fi elaborat de Ministerul de Interne, Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor, urmând să fie aprobat în ultima şedinţă de guvern din luna august şi aplicat începând cu toamna acestui an.